dimecres, 27 de març del 2013

Rocar de Santa Coloma ( La Selva )



La ruta del rocar de Santa Coloma de Farners és d´una bellesa especial , geològica i mineral.
La ruta s´inicia desde el parc de Sant Salvador , on els plàtans formen una devesa on val la pena d´aturar-s´hi una estona. Agafant un sender que es troba just al darrera de la font de Sant Salvador s'enfila la muntanya.


Durant tot el recorregut es varen presentant formacions rocoses granítiques de curioses formes. També es poden observar cristalls de quart molt bonics incrustats en les roques.
La vegetació que s´hi veu és la típica de la muntanya de Farners : el pi , l´alzina surera , el boix , l'arboç ,...
Els diversos camins es poden anar enllaçant (a l'oficina de turisme de Santa Coloma us facilitaràn un petit tríptic amb una informació general de la ruta).



Per fer la ruta completa s´hi inverteix  unes dues hores com a mínim , a pas tranquil i contemplant el pasisatge , que es preciós i ha de menester el seu temps de contemplació.
Si la ruta es fa en època calorosa , aconsello que a l´arribar a les roques d´aigua , entreu dins la cavitat natural i us estireu una estona a la roca. Escoltar la remor de l´aigua en la frescor del sopluig que aporta la roca aporta una tranquilitat extraordinària.
Quan s´arriba a una camí principal , practicable amb vehicle tot terreny , un cop passades les roques de la Talaia , els diversos camins poden aportar confusió a la ruta , per la qual cosa és d´agraïr portar un mapa topogràfic de la zona.

    

El Carall

 




Roca del diamant





Roques de l´Aigua

Roques dels Alls



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada